Eetstoornissen

Een eetstoornis vereist een multidisciplinaire behandeling. Sinds februari komen jongeren (tot 23 jaar) met een eetstoornis (die niet zijn opgenomen in een ziekenhuis) in aanmerking voor specialistische behandeling. Deze zorg kan starten zodra de behandelend arts de diagnose* heeft gesteld en een behandelplan heeft opgesteld met de verschillende hulpverleners die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënt (arts, psycholoog en diëtist).

De jongere kan zowel gespecialiseerde psychologische zorg als gespecialiseerde diëtistische zorg krijgen. De patiënt betaalt geen eigen bijdrage en geen supplement voor de specifieke diensten die worden vergoed als onderdeel van het zorgpad “eetstoornissen”.

Maak een afspraak met je huisarts als je vermoedt dat je jongere lijdt aan een eetstoornis.

Ook kinderen tussen 2 en 17 jaar die lijden aan obesitas kunnen baat hebben bij gespecialiseerde zorg. Afhankelijk van de behoeften kan de jonge patiënt ambulant begeleid worden door een diëtist, door een multidisciplinair team of in een gespecialiseerd wooncentrum verblijven. Maak een afspraak met je huisarts of kinderarts om de situatie te beoordelen en de beste aanpak te bepalen.

*Een van de volgende eetstoornissen: Anorexia Nervosa, Binge Eating Disorder of Boulimia Nervosa

Hoe kunt u geconventioneerd worden als gespecialiseerde diëtist(e) in eetstoornissen ?

µ